Sport en vrije tijd

Hebt u een kind met hemofilie in uw sportclub? Traint u een kind met hemofilie?

De verzorging van een kind met hemofilie is aanzienlijk veranderd de afgelopen jaren. Omwille van deze ziekte zijn de gewrichten en spieren gevoeliger en daarom is sport zeker een aanbeveling.

Om het kind gerust te stellen van het hele schoolgebeuren en vooroordelen uit de weg te helpen, is het nodig een maximum aan informatie over deze ziekte op te doen: de eerste tekenen van bloedingen herkennen, een correct houding aannemen in geval van een bloeding, eerste hulp kunnen toedienen en weten dat een hemofiliepatiënt niet afzijdig moet gehouden worden bij sport- of schoolactiviteiten.

De ontwikkeling van het kind, zowel op persoonlijk, sociaal als professioneel vlak, is essentieel en sport kan hem hierbij zeker helpen. Daarom geeft dit gedeelte van de site u een overzicht van belangrijke informatie m.b.t. hemofilie en zijn ondersteuning, maar probeert u ook praktische tips mee te geven. Deze bron van informatie zal zich geleidelijk aan ontwikkelen en wij hebben uw hulp nodig!

Wij wachten dus op uw suggesties!

Voor meer info over sporten die aanbevolen worden aan kinderen met hemofilie, ga naar de paragraaf over sporten voor kinderen en adolescenten.

Welke sporten voor kids

LEES MEER

Bergklimmen met ernstige hemofilie

LEES MEER

Tatoeage en piercing

LEES MEER

Karatékampioen

LEES MEER

Blijf bewegen met hemofilie

LEES MEER

Seks en hemofilie

LEES MEER

Alcohol, drugs en supplementen

LEES MEER