Scharnierpunten in de ontwikkeling van pasgeborenen en kinderen

De eerste dertien maanden in het leven van uw baby zullen gepaard gaan met ups en downs. Net wanneer u denkt uw rol als ouder onder de knie te hebben, zorgen uw kinderen voor nieuwe uitdagingen. Baby's evolueren voortdurend: ze glimlachen, brabbelen, kruipen en stappen, en zijn moeilijk te vatten.

Na vier maanden begint hun evenwichtsgevoel te ontwikkelen; na zes maanden beseft u dat ze niet langer blijven zitten waar u ze achterlaat: ze bewegen zich voort op hun buik waarbij ze zich omdraaien op de vloer. Na acht maanden kunnen ze rechtop staan door zich aan de meubels vast te houden en na zowat een jaar beginnen ze te stappen. Wanneer uw baby een jaar oud is, zal hij overal heengaan waar hij maar kan!

Dat uw baby aan hemofilie lijdt, betekent niet dat hij minder actief zal zijn dan andere kinderen. Het is dan ook belangrijk om hem in elke stap van zijn ontwikkeling goed in de gaten te houden en zijn veiligheid te garanderen. Bij uw hemofiliebehandelcentrum vindt u heel wat nuttige informatie over de veiligheid van kinderen. De zorgverleners kunnen u hierover tips en advies geven. Het beste wat u voor uzelf, uw gezin en vooral voor uw baby kunt doen, is maximaal genieten van deze periode want voor u het weet, is uw kind het huis uit om te studeren aan de universiteit!

Alt tag